Fotografia pentru mine

A devenit o pasiune...simtind nevoia de a crea ceva, mi-am ales fotografia.
De mic mi-a placut sa stau langa tatal meu cand el developa filmele alb-negru si sa vad cum le expune pe hartia foto, sa asist la tot procesul de creare a unei fotografii care se desfasura intr-o camera cu lumina rosie. Pe atunci nu erau digitale si nici nu prea auzeai de SLR-uri. Tatal meu avea un SMENA, nu stiu exact ce model, dar in momentul de fata este piesa de muzeu.
"Fotografia pentru mine" este realitatea asa cum o vad eu, iar prin fotografie iti poti da seama ce am simtit in momentul in care am facut acea fotografie, in ce stare eram, etc.
Imi place foarte mult sa studiez subiectul destul de bine inainte de a-l fotografia pentru a sti ce posibilitati am. Am intalnit destul de des, cand stateam cu aparatul foto pe trepied intr-o zona fotogenica foarte cunoscuta, sa vad zeci de turisti care coboara din masina, trag 2-3 cadre la repezeala si apoi au intins-o. Astfel de lucruri eu nu pot sa fac. Totul se afla in mintea si imaginatia mea, de aceea fiecare cadru incerc sa il gandesc cat mai bine (compozitie, perspectiva, ce vreau sa evidentiez cel mai bine, etc.).
Consider ca se pot face fotografii bune si cu un aparat foto simplu si ieftin, daca fotograful cunoaste posibilitatile si limitele aparatului. Imi displace sa vad persoane care si-au cumparat aparate performante, scumpe (pentru ca ei stiu ca daca e mai scump e mai bun-chestie pur romaneasca), cu tot felul de accesorii dar modul de fotografiere in care lucreaza este AUTO. Imi da un sentiment de chin pentru acel aparat foto stiind cam ce se poate face cu el.
"Fotografia aduce ordinea in haos", "Nu e nimic mai rau decat o fotografie clara dupa o idee confuza" spunea Ansel Adams.
In acest blog am postat cateva dintre creatiile mele, cele pe care le-am considerat cele mai bune.
Sper sa va placa.

luni, 14 ianuarie 2008

Comentarii

Astept comentariile voastre pe adresa de e-mail: mailto:agapie.adrian@gmail.ro

21 de comentarii:

  1. Acest blog este inca in constructie.
    In fiecare zi adaug poze, in limita timpului disponibil.
    Vizitati-l des, modificarile se pot vedea chiar si de la o ora la alta.

    RăspundețiȘtergere
  2. FELICITARI ESTI TALENTAT

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt niste super poze dar sa stii ca mai ai unele chiar si mai reusite pe acelea de ce nu le postezi???

    Admiratoare secreta :D :)))))

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani!!!
    Tine-o tot asa.

    RăspundețiȘtergere
  5. hmm, Canon 610 (un aparat de 500 RON) face poze mai bune decat DSLR-ul Nikon D40 de 1500 de RON

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumoase pozele. Se vede firea de artist... Si inclinatia spre analiza ;)

    Marcela P.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am mai vazut eu poze frumoase si interesante, dar ale tale au urcat direct in top, sunt faine, sa stii

    sa nu te lasi de facut poze!

    RăspundețiȘtergere
  8. nu-i rau :)

    dar nu inteleg de ce ai ales layoutul asta , practic e foarte greu sa comentezi o poza anume. mie mi se pare mult mai potrivit sa grupezi pozele in postari diferite.

    RăspundețiȘtergere
  9. Salut,

    Ti-am vazut o buna parte din imagini. Cele mai reusite mi se par de departe ultimele, cele de la munte. Tine-o tot asa! Ah, si nu lua in seama comentariul unuia dinaintea mea, Nikon D40 e cu totul altceva fata de un A610. O mica mentiune: vezi ca ai niste praf pe senzor, vizibil, obtinut probabil din schimbarea deasa a obiectivelor :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Cand au fost facute ultimile poze, si unde? Super.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ultimele poze, cele cu iarna, au fost facute la Azuga pe 28 decembrie 2008.
    Multumesc tuturor vizitatorilor pentru comentariile lasate.

    RăspundețiȘtergere
  12. Bucura-te de viata, draga fotografule.. iti doresc timp, sa te implinesti artistic.

    RăspundețiȘtergere
  13. Super tare... m-ai convins sa imi iai si eu un nikon D40.

    Pozele sunt superbe. Nu sunt eu expert in domeniu... dar pozele astea sunt super.

    Bafta in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  14. bravo, ady...sunt super pozele tale, intr-o zi mi-as dori si eu sa pot fotografia ca tine,eu am un D60 dela nikon, dar nu l-am folosit inca la adevarata lui putere,sa zic asa, ok...succes si..numai bine...bafta!!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna ziua!
    Am observat ca, la cateva din pozele dumneavoastra apar colturile inegrite. Presupun ca e de la obiectiv. Si eu am un Nikon D40 si nu am intampinat aceasta "anomalie". Sunt incepator in arta fotografiei si vreau sa aprofundez. Cateva din fotografiile mele le puteti vedea pe http://www.flickr.com/photos/cyp22
    Cum se comporta obiectivul Tamron 70-300 la functia macro ?

    RăspundețiȘtergere
  16. Acele fotografii cu colturi inegrite sunt putin prelucrate in Photoshop CS3.
    Obiectivul Tamron 70-300mm se comporta excelent...mai ales la macro.
    Are probleme cu focalizare la zoom maxim (300mm). Cateodata sta destul de mult timp pana focalizeaza. In rest e un obiectiv destul de bun pentru pretul la care se gaseste.

    RăspundețiȘtergere
  17. Sunt Madalina prietena Adinei; nu te-ai gandit sa iti faci un site? eu lucrez la o firma si pot sa iti fac un site cu 250 de euro; acesti bani includ design, programare, layout pt posesor (nu ai nevoie de mentenanta), urcare site pe domeniu, modul de newsletter, galerie foto si eventual magazin online; ar mai fi si costul domeniului - 180 ron. Have a nice day!

    RăspundețiȘtergere
  18. Madalina, din pacate am un prieten foarte bun care acum lucreaza la site-ul meu si totul este gratuit. Domeniu mi-am cumparat. Am si hosting gratuit pe un server online 24h din 24h (serverul este in romania). Iti multumesc pentru oferta.

    RăspundețiȘtergere
  19. Foarte frumos ! Cu ce obiectiv ai facut alea close-up ? Bineinteles ca alea mi-au placut cele mai mult ! Felicitari pentru toate !

    RăspundețiȘtergere
  20. Pentru boby98: Cele de la close-up sunt facute cu obiectivul de kit de la Nikon D40, obiectivul 18-55 varianta fara VR.
    Iti multumesc pentru urari.

    RăspundețiȘtergere